Brdr. Müller

På Mommarkvej 7-11 i Vollerup bor Müller Gas Equipment. Også der har Brdr. Müller Holding A/S adresse. Alt sammen har det tvillingebrødrene Arthur Wilhelm Robert og Hubert Emil Alexander Müller som ophav. De blev født 7. april 1906 og i begyndelsen af maj 1994 døde Hubert Emil Alexander Müller og 16. juni 1996 Arthur Wilhelm Robert Müller.  

De havde aldrig været tilbøjelige til at fortælle meget om historien bag virksomhedens tidlige år over for endog familien, og kortene blev holdt tæt til kroppen, når der blev talt om forretninger, udvikling eller andre af deres arbejdsområder.

Historien om brødrene Müller blev fortalt i en bog, som var udgivet i 100-året for deres fødsel, og som vi citerer fra.

Arthur og Hubert Müller tiltrådte deres første arbejdsplads hos P. Jørgensens Maskinfabrik, St. Rådhusgade 4, Sønderborg, 6.april 1920 – dagen før deres 14-års fødselsdag.

Det sidste læreår kom en ung mand, der senere skulle få stor betydning for brødrenes liv, den ½ år ældre Mads Clausen, også i lære.

Brødrene Arthur og Hubert Müller aflagde besøg hos maskinhandler Johannes Andresen, Vester Brogade i København, hvor de købte det udstyr, der kom til at danne grundlaget for deres egen virksomhed: en dansk produceret drejebænk, der var udgået af produktionen, og en plansliber til 1200 kr. Desuden fik de en boremaskine med borepatron med i prisen.

Den sidste store beslutning, de tog i fællesskab, var den vestlige forlængelse af automathallen til en pris på godt 4 mio. kr. Den blev afsluttet året efter Huberts død. Derefter fulgte montageafdelingen til cirka 14 mio. kr. og opførelsen af administrationsbygningen. Desværre nåede Arthur Müller ikke at se den færdige bygning.
Men virksomheden har siden 1. oktober 1999 været kendt som Müller Gas Equipment A/S.

Kilde: Brødrene Müller Vollerup, udgivet af Müller Gas Equipment A/S

Klik på billederne for at forstørre